Chriss te astept mereu download fileshare




















Brfa duce la legarea unor prietenii. Brfa este un pa- liativ si pentru nervi, caci i spui n soapta confidentului ceea ce nu ai ndraznit a-i marturisi n fata unui adversar mai pu- ternic ca tine. Brfirea patronului, de pilda. Dar brfa are si o serie de neajunsuri: este o consolare mult prea facila, care poate suprima dorinta de a-l infrunta deschis pe cel pe care-l brfesti.

Este preferabil sa-i spui deschis unui coleg ceea ce te nemultumeste, dect sa clevetesti pe seama lui. Sa brfesti un paranoic este ceva mai riscant. Cu hipersen- sibilitatea n a detecta adversari ipotetici si cu dorinta de care este stapnit de a-si confirma banuielile, paranoicul va sti n- totdeauna, ntr-un fel sau altul, ca l-ati brfit. Cu att mai mult cu ct cei ce va sunt potrivnici, cunoscndu-i putinta de a face rau, l-ar putea monta mpotriva voastra, povestindu-i mai mult sau mai putin denaturat, ceea ce ati spus despre el.

Sa discutati politica Un alt domeniu n care se cuvine sa fiti prudent cu perso- nalitatea paranoica: politica. Discutiile pe teme politice i fac lesne pe oameni patimasi si, cnd parerile difera, conversatia se poate schimba usor n controversa. Si nu ncape ndoiala ca acesta este motivul pentru care codul bunelor maniere reco- manda evitarea acestui subiect.

De obicei, cnd ntr-un grup se discuta despre politica si cnd se atinge un anume nivel de tensiune ca urmare a divergentelor de opinii, convivii schim- ba brusc subiectul sau se straduiesc sa gaseasca macar un punct al problemei asupra caruia sa se puna de acord cu totii. Fiecare este dispus sa puna capat controversei, pentru a nu crea o atmosfera tensionata.

Cum personalitatile paranoice manifesta ade- sea o atractie pentru pozitiile politice extreme caracterizate prin desemnarea unui dU9man rau intentionat 9i raSp1. Iata marturisi- rile lui Damien, fost elev al unei 9coli de arhitectura.

Am pstrat legtura cu ctiva colegi de facultate si ne ntlnim periodic. De atunci ns vrsta, ndatoririle familiale si profe- sionale, venirea stngii la putere, ceea ce am aflat despre conducto- rii pe care i admiram, caderea zidului din Berlin, toate acestea ne-au mai temperat elanurile.

Cei mai multi dintre noi au rmas de stn- ga, dar de partea social-democratilor, mai degrab. Cu exceptia lui Eric, care si-a pastrat neschimbate convingerile revolutionare de la douzeci de ani. Si aceasta ni s-ar fi prut o chestie simpatica, dar la Eric se ma- nifesta ntr-o forma destul de greu de suportat ntr-o discutie. Cnd abordam subiecte politice, Eric i tot da cu teoriile asupra necesita- tii dictaturii proletariatului. Si devine cu att mai violent, cu ct pare sa creada ca cel care este mai temperat ca el este fie un incon- stient, care nu realizeaz suferintele poporului, fie un ticalos, care nu se sinchiseste de ele si care, n cazul unei revolutii, n-ar trebui s scape nepedepsit.

Daca este contrazis se aprinde si aceasta pare sa-i faca mare placere, controversa continua, dar degenereaz curnd ntr-un monolog. Aceasta ne face sa nu mai vorbim de politica n prezenta lui. De altminteri, este un tip de treaba, pe care te poti bi- zui, dar este cazul sa o spunem, politica l face sa vada rosu n fata ochilor. Dar Eric nu este singurul cu care nu trebuie sa discuti politica. Avem un vecin, un pensionar. La prima vedere, pare un om ferme- cator, are grija de casa noastra cnd suntem noi plecati, eu merg cu el la pescuit deseori, iar sotia mea se ntelege bine cu sotia lui.

Totul a 6 H. Am ncercat sa-I contrazicem mai nti ;'1 gluma, dar aveam sentimentul ca ne izbim de un zid. Dupa care. Dar din acea seara, rela- :iile noastre s-au racit.

Cele doua exemple precedente pun n lumina doua carac- teristici ale personalitatii paranoice. Atentie, nu vrem sa spunem ca orice persoana care se aprinde vorbind despre politica este paranoica! Spectatorului sosit ntre timp i este greu sa desluseasca "cine a nceput" acest taraboi. Dar aceasta nu este simplu, caci paranoicul este cauza at- tor neplaceri si frustrari, iar mnia pe care ajungem sa o sim- tim ne face din ce n ce mai inflexibili, pe buna dreptate, ba- nuitori fata de cele mai nsemnate acte ale sale, gata sa explodam la cea mai mica nentelegere.

La tara, n conflic- tele care sfrsesc printr-o mpuscatura, faptasul nu este nea- parat cel mai nebun dintre cei doi, ci, uneori, este acela care fusese mpins la capatul rabdarii de un paranoic inflexibil. Cum sa ne purtam cu personalitatile paranoice Recomandabil Sa va exprimati limpede motivele si intentiile.

Sa respectati convenientele cu scrupulozitate. Sa mentineti un contact regulat cu el ea. Sa faceti referiri la legi si la regulamente. Sa le lasati unele mici victorii, dar gndi ti-va bine care.

Sa va cautati aliati n alta parte. Nerecomandabil Sa renuntati la a lamuri nentelegerile. Sa le atacati imaginea pe care o au despre sine. Sa comiteti greseli. Sa le brfiti, caci vor afla. Sa discutati politica. Daca este cineva apropiat: apelati la un psiholog pentru a va s:atui, a va ajuta. Daca va este coleg sau colaborator: nainte de a merge mai de-? Apoi recititi acest capitol. FALS Nu-mi place sa se glumeasca pe I seama mea. Deja am stricat definitiv relatiile cu mai multe persoane, caci soco- team ca acestea nu se purtau cu mine cum s-ar fi cuvenit.

Se ntmpla adesea sa ai mai I I! Cnd mi se ntmpla sa-i ncre- dintez cuiva un secret, mi se face apoi teama ca acesta sa nu folo- seasca mpotriva mea ceea ce i marturisesc. Mi se reproseaza ca as fi nencre- I zator oare. Pentru a o scoate la capat n via-I I ta, trebuie sa fii dur si inflexibil. Cnd cineva mi arata ca ma apre- 1 ciaza, eu ma gndesc ca nu vrea dect sa obtina ceva de la mine.

Ma gndesc adesea la toti cei pe care i-as pedepsi pentru faptele I lor. Chestionarul acesta ma face sa ma simt prost. III Personalitatile histrionice I ieu, pi Caroline am fost angajati la aceeapi ntreprindere, cam n acelapi timp; amndoi aveam aceeapifunctie, deci era firesc sa facem cunoptinta curnd, povestepte Bruno douazeci pi opt de ani , angajat al unei mari ntreprin-. Lloar, era mbracata ntr-un deux-piece gri, al carui taior avea o li- '!

Totupi, cnd cineva i se adre- :';1, Caroline capata un aer glacial, foarte profesional, business-like, ceea ce contrasta vadit cu aspectul foarte sexy, ca ;;i cum nu ar fi conptientizat ct era de provocatoare. La prima pedinta, Caroline a vorbit extrem de putin, multumin- du-se sa-mi arunce priviri cam staruitoare, destul de enigmatice. Fi- repte ca dupa pedinta m-am ndreptat spre ea pentru a-i vorbi. Ca- miine mi sorbea cuvintele, ma nvaluia ntr-o privire calda, rdea Ia glumele mele.

Nu-mi venea sa cred, mi spuneam ca era prea fru- mos ca safie adeviirat. Si, de altfel, destul de curnd, biinuielile mele s-au adeverit: cnd patronul, Alex, ni s-a aliiturat, a avut parte ;;i el de acelapi "numar" de dragiilii;;enii. Destul de dezamiigit ;;i putin furios, n zilele ce au urmat, nici macar nu i-am vorbit Carolinei.

Eram grabit. Dar, cu glas de copilap, ea m-a ntrebat de ce nu-i Inai vor- beam. I-am explicat ca aveam orii la medic ;;i i-am propus sii am- niim discutia pentru urmatoarea zi. Iar vocea ei i era ndurerata. Cum statea pe sca- un plngnd, privindu-ma ndurerata ca ofetita abandonata, ei bine, n acea clipa, recunosc - era tulbzlri'itoare.

M-am oferit s-o duc aca- sa fii pe drum, n ma:;ina, vom mai putea vorbi. Mi-a sarit de gt n semn de multumire fii avea aceea:;i voce infantila, numai ca mie nu-mi prea iel?

Acasa la mine, alta schimbare de registru: n- gndurata, Caro line mi-a spus ca n acel moment nu era chiar libera, ca ntr-o relatie, barbatii te deziluzioneaza.

Caroline era destul de evaziva fii eu tot nu reu:;isem sa aflu daca pna la urma avea sau nu un iubit. A sfr:;it prin a ma obosi ntr-un asemena hal, nct am condus-o la ea.

Pe drum nu ne-am prea vorbit. Dar cnd sa coboare din ma:;ina, alta surpriza: Caroline m-a sarutat pe gura. Dar nu are sens sa va povestesc toate episoadele relatiei noastre. Dar, dupa ce am facut dragoste, cnd nca mai eram n pat, Caroline mi-a spus ca era amanta unui barbat nsurat. Privea n gol n timp ce vorbea despre el, parea extaz iata fii nu contenea sa laude bunatatea, generozitatea, aura de mister de care era nconju- rat acel barbat. Asta chiar ca a pus capa;; la toate.

M-am decis sa pun capat relatiei. Fara nici un cuvnt, am condus-o pe Caroline acasa. La despartire i-am spus ca era mai bine ca relatiile noastre sa fie strict profesionale.

Mi-a purtat pica timp de cteva zile, dar s-a consolat destul de repede facndu-i ochi dulci unui coleg noU venit n ntreprindere. La lucru, Caroline este apreciata de unii, detestata de altii. Cu clientii nsa se descurca bine, caci I? Deseori, la :;edinte vine cu idei bune. La pedinte, se exprima ntr-un mod oare- ::on dramatic, pare sa puna totul la inima, ca pi cum decizia ale- ,-,'rii unei reclame pentru cutare produs alimentar ar fi o adevara- :.

Relatiile mele cu Caroline sunt amicale. Uneori trece la mine sa mi se destainuie: sa-mi povesteasca, de pilda, despre ::! Este un ve;mic "show" cu ea. Sunt deja doi ani de cnd ne cunoaptem, dar mi se pare ca ea nu ,-ste vreodata sincera, ca pna pi n micile discutii pe care le purtm.

La urme urmei, poate ca apa este ea! Caroline cauta n permanenta sa atraga atentia celuilalt pu- ::l. Bruno a sesizat ca emotiile Carolinei variau cu repeziciu- :le: n aceeasi seara, ea a trecut de la disperare la un joc al se- ductiei, apoi la o tristete oarecum misterioasa, la indiferenta si a sfrsit cu un sarut. Bruno marturiseste ca nici nu mai stie daca Caroline este o actrita, daca face un joc, sau daca acest comportament teatral i sta n fire!

Caroline ntruneste toate caracteristicile unei per- sonalitati histrionice. Cauta staruitor afec- tiunea propriului anturaj. II Dramatizeaza exprimarea propriilor emotii, care sunt foar- te schimbatoare. II Are tendinta de a idealiza sau, dimpotriva, de a deprecia excesiv persoanele din anturajul sau. Adesea, emotiile lor se schimba cu re- peziciune, dar este greu de spus daca pentru a trezi uimirea sau interesul celorlalti sau daca, aidoma copiilor, trec sincer de la rs la plns.

Intentia noastra nu este aceea de a le provoca pe feminis- te, ci doar de a aminti o dezbatere care a animat comunitatea psihiatrica. Litera- -:'elramultor secole ne nfati? Iacerea seductiei, ca ele dau impresia de fiinte lipsite de apa- :are tocmai pentru a-i acapara barbatului forta, ca sunt perfi- ie, ca joaca teatru etc. Termenul "isteric" vine de husteros, care n greaca nsemna uter, matricea, organul spe- cific feminin.

Grecii vechi credeau ca manifestarile zgomotoa- se? Pe lnga trasaturile de personalitate pe care le-am descris, adesea medicii observau la acelea? Toate aceste simptome se deosebeau de cele observate n ma- ladiile fizice, caci apareau? Pna n secolul al XIX-lea, aceste tulburari erau i:1cadesemnate prin numele de "furie uterina". Felul dramatic si teatral n care si exteriorizeaza emoti- I I I ile parea a fi o trasatura constanta a personalitatilor zise "histrionice", de la latinul histrio, care-l desemna pe actorul care, n sunetul flautelor, juca pantomima.

De altfel, simp- tomele spectaculoase ale isteriei paralizii, le? Motivele abandonarii termenului "isteric" 1. Progresul medicinei a dezvaluit ca aceste comportamen- te? O dovada n plus la cele afirmate mai sus: si unii barbati prezentau simptome identice1. Or, barbatii n-au uter. Iata ma- car o certitudine. Dintre subiectii cu o personalitate isterica, multi nu pre- zentau acele simptome isterice spectaculoase, precum parali- zii, lesinuri etc.

Pe de alta partel persoane ce sufereau de aceste simptome nu aveau o "personalitate isterica". Termenul "isteric" a capatat un sens peiorativ si este foarte adesea folosit de barbatii psihiatri pentru a desemna acele paciente carora nu le pot veni nicicum n ajutor2. Caci va vor trebui multi ani pentru a parcurge tot ce s-a scris. Mai ca nu-ti vine sa crezi ca acea dorinta tainica a istericilor de a atrage atentia asupra lor a fost satisfacuta!

Freud si-a clait fundamentele teoriei sale pornind de la pro- priile observatii tacute asupra pacientelor isterice provenite din nalta societate vienezaI ceea ce ne determina sa punem doua ntrebariI riscnd poate astfel sa fim acuzati de "sacrile- giu": aceasta teorie, conceputa pentru a explica isteria ctor- va tinere vieneze, ne ngaduie oare sa explicam si celelalte for- me de tulburari psihologice?

Si era oare prudent sa fond ezi o teorie numai pe discursul si simptomele unor paciente ClillOS- cute pentru dorinta lor de a capta ntreaga atentie si de a ob- tine ntregul suport al medicului lorl spunndu-i adica ceea ce 1 A. Robins, J. Purtell, M. Pfohl, "Histrionic Personality Disorder", Cap. Personalitatile histrionice 71 --oia sa auda? Freud nsusi si-a pus aceasta ntrebare3. Apoi, el si-a pus ntrebarea daca nu cum- c.

De fapt tinnd seama si de frecventa in- :estului si a molestarilor sexuale n rndul copiilor, multi cer- :etatori cred ca, ntr-adevar, pacientele lui Freud suferisera l::mzuri sexuale din partea barbatilor din familiile lor. Vedeti bine ct de captivanta este isteria: am ajuns dejn cam departe cu aceasta dezbatere.

Dar sa revenim la personalita- ceahistrionica. Fireste, barbatii histrionici nu au aceeasi conduita ca si femeile. De pilda, comportamentele lor de seductie vor varia n hmctie de atributiile sociale masculine-feminine n vigoare. Un oarbat histrionic va face demonstratii de forta, declaratii nfla- carate, aidoma personajului unui seducator dintr-o piesa de tea- tru. Dar si la el preocuparea de a fi centrul atentiei celorlalti va 51a fel de mare, va miza si elIa fel de mult pe aparente, pe ves- timentatie, pentru a capta atentia.

Exista, desigur, o geografie a histrionismului n lume si o personalitate trebuie sa fie ntot- deauna situata n propriul context cultural. Un comportament care i s-ar parea firesc unui italian din sudul tarii sale, unui su- 3 E.

Trillat, Histoire de l'hysterie, Paris, Seghers, , pp. Aldo Macione sau personajele n- truchipate de el ntr-un film de Bergman ar surprinde. Ade- sea, acestea sunt personalitati histrionice. Si au fost atrase de aceste profesii, tocmai pentru ca aveau sentimentul ca n felul acesta pot capata o "scena" pe masura lor. Nu ncape ndoiala ca n domeniul publicitar? Sa o ascultam pe Sabine, douazeci? Mai rau este ca el chiar crede n ce spune!

Nici cu mine nu este vreodata destins cu adevarat. Personalitatile histrionice 73 Sabine a sesizat la prietenul ei o trasatura de personali- :? Andre sustine ca ,] facea pe bufonul pentru ca era ntr-o dispozitie exuberan- :a, n timp ce emotia sa este mai degraba de teama de a nu?

A constien- :iza aceasta teama este poate mult prea angoasant pentru el si atunci o ndeparteaza prin ceea ce psihanalistii numesc '71ecanism de aparare, al carui rol este acela de a proteja con- stiinta de emotii nu tocmai agreabile mecanismele de apa- rare si psihologia eului reprezinta una din cele mai fecun- de ramificatii ale teoriei psihanalitice, initiata de Anna?

Deziluzionata, Sabine l-a parasit. La o prima vedere, personalitatile histrionice pot parea incntatoare, dar manifestarile lor exagerate, dispozitia schimbatoare, setea de a capta atentia, toate acestea sfrsesc prin a-l plictisi pe partener, care renunta la o asemenea com- panie. Brusc, ele sunt ntarite de convingerea ca trebuie sa vrajesti si sa seduci fara ncetare, altfel celalalt te va parasi si atunci ncep o alta relatie, procednd nca mai histrionic si, fireste, urmeaza un nou esec.

Personalitati histrionice n filme si n literatura n Bulevardul Anvergului , Gloria Swanson joaca ro- lul unui star care ncearca sa seduca un tnar scenarist, pu- nnd n joc o ntreaga gama de comportamente histrionice. Dar totul se va sfrsi rau. Tuvom uita desigur Colivia cu nebune de Eduard Molinaro, n care Michel Serrault joaca rolul lui Albin, un homosexual la vreo cincizeci de ani, extraordinar de emotiv si expresiv, dar avnd si puternice trasaturi histrionice.

Gustave Flaubert ne descrie o Madame Bovary care, cu a sa emotivitate, cu setea de iubire, cu dispozitia schimba- toare, cu a sa nclinatie spre reverie, dar si cu tendinta de a idealiza un barbat mediocru, ar putea fi un portret graitor al personalitatii histrionice. Cnd aces- ta, nsa, se plictiseste de ea, brusc Nadejda acuza tot felul de dureri care nu numai ca nu l nduioseaza pe iubit, ci dim- potriva; si atunci, Nadejdei nu-i mai ramne dect sa ncer- ce a seduce un alt barbat, pe ofiterul Kirilin.

Este, deci, inutil sa spuneti: "Ar trebui sa termi- :le o data cu tot circul asta" si sa va enervati. Caci pentru? Dect sa va enervati atunci cnd aceasta persona- jtate pare "sa ntreaca orice limita", ncercati mai bine sa ac- ceptati ca histrionismul sau este ceva obisnuit, ca si miopia ori calvitia.

Va enerveaza prietenii vostri pentru ca sunt :niopi ori cheIi? Sa le lasati din cnd n cnd sa se manifeste, dar stabilind unele limite La lucru, mai cu seama la sedinte, personalitatile histrioni- ce sunt destul de greu de suportat uneori. Superiorul lor se poate simti atunci tentat sa le faca "sah-mat", nemaioferindu-le nici un prilej pentru a vorbi. Jocelyne, asistenta sociala ntr-un spital, reusea sa-i oboseasca pe toti la sedinta de vineri.

Infirmierele erau iritate la culme de ceea ce lor li se parea un fel de "a se lauda singura", iar medicii nu suportau ntreruperile Jocely- 76 Frant;ois Lelord ;;i Christophe Andre nei, care i mpiedicau sa se concentreze asupra problemelor medica- le ale pacientilor.

A doua zi ]ocelyne n-a mai venit la serviciu. S-a aflat ca intrase ntr-un concediu medical de doua saptmni. Aceasta povestioara pune n lumina doua lucruri ;;tiute deja: n primul rnd, ct de iritante pot fi personalitatile his- trionice chiar ;;i pentru psihoterapeutullor. Apoi, ca faptul de a le respinge duce la o inrautatire a comportamentului lor. S-ar putea crede ca acel comportament histrionic a fost "de- prins" pentru ca parea singurul mijloc de a atrage atentia unui tata distant. Cu ct reactia de respingere a grupului va fi mai intensa, cu att mai mult se va stradui Jocelyne sa-i recstige atentia printr-o serie de comportamente din ce n ce mai im- petuoase, ceea ce face ca ostilitate a grupului sa creasca, iar Jo- celyne sa dramatizeze ntreaga situatie, lundu-si concediu "de boala".

Poate veti voi sa spuneti: dar de ce nu realiza Jocelyne ca interventiile ei excesive i enervau pe toti? De ce nu schimba tactica, manifestndu-se mai putin la sedinte? Da, daca Joce- lyne ar fi avut o personalitate "normala" ar fi tinut seama de ntreaga situatie ;;i ar fi ncercat sa-;;i schimbe comportamen- tul. Dar ea este amintita in aceasta carte tocmai pentru ca este o "personalitate dificila", altfel spus, i este greu sa-;;i modifi- ce comportamentul, pe care l repeta ntr-un mod rigid.

Personalitatile histrionice 77 Povestea noastra continua. Echipa medicala a consultat un psihiatru n privinta "cazului Jocelyne". Acesta, dupa ce a vor- bit cu fiecare n parte, le-a dat cteva sfaturi asupra felului de a se comporta cu Jocelyne la ntoarcerea ei din concediu.

Cnd a intrat n sala de? Jocelyne afost uimita? Cnd a nceput examinarea fi? De asta data,? Apoi, i-a propus ca naintea fiecarei? Astfel, Jocelyne era nvestita cu un adevarat "rol", ceea ce? Cu carnetul n mna, cu un aer grav, de acum nainte ea poate sa-? Ati retinut? Gratie atentiei care i era acordata, rolului pe care echipa i-l conferise, comportamentul Jocelynei devenise mai maleabil.

Nu lasati sa treaca aceste momente fara a re- actiona. Caci n acest fel i aratati ca apreciati faptul ca se com- porta astfel. Ea "simte" care este climatul unei ntreprinderi? Jocelyne afost uimita la nceput, mai apoi nsa i-au dat lacrimile. A doua zi Jocelyne n-a mai venit la serviciu. S-a aflat ca intrase ntr-un concediu medical de doua saptamni.

Apoi, ca faptul de a le respinge duce la o nrautatire a comportamentului lor. Cu ct reactia de respingere a grupului va fi mai intensa, cu att mai mult se va stradui Jocelyne sa-i rec;;tige atentia printr-o serie de comportamente din ce n ce mai im- petuoase, ceea ce face ca ostilitate a grupului sa creasca, iar Jo- celyne sa dramatizeze ntreaga situatie, lundu-;;i concediu "de boala".

De ce nu schimba tactica, manifestndu-se mai putin la ;;edinte? Echipa medicala a consultat un? Acesta, dupa ce a vor- jit cu fiecare n parte, le-a dat cteva sfaturi asupra felului de a se comporta cu Jocelyne la ntoarcerea ei din concediu. Cnd a intrat n sala de pedinte, ntreaga :,chipaa ntmpinat-o fredonndu-i un cntecel, ceva n genul "Hap- c! J Birthday". Cnd a i'lceput examinarea fipelor medicale, ]ocelyne firepte ca nu s-a putut.

Ibtine sa nu intervina pentru a vorbi, iarapi, despre marturisirile care tocmai i fusesera facute. De asta data, peful clinicii a lasat-o sa termine ce avea de spus pi apoi a recunoscut ca, ntr-adevar, infor- matiile culese de ]ocelyne erau importante pentru a-i ntelege mai [1inepe pacienti. Apoi, i-a propus ca naintea fiecarei pedinte safaca rezumat scris, astfel nct problema fiecarui pacient sa poata fi numaidect nfatipata. Astfel, ]ocelyne era nvestita cu un adevarat "rol", ceea ce pi pi dorise dintotdeauna.

Cu carnetul n mna, cu un ,IeI'grav, de acum nainte ea poate sa-pi citeasca notele facute lafie- carefipa, ceea ce afacut ca pedintele sa fie mai eficiente iar echipa medicala sa capete informatii utile despre pacienti. Deci, cnd va aflati n fata unei personalitati histrio- nice, Iasati-i un spatiu de actiune, dar stabiliti totusi limitele. Sa le aratati interes ori de cte ori au un comportament "normal" Uneori, mai ales daca este ncredintata ca interesul este n- dreptat asupra ei, personalitatea histrionica se va debarasa, fie si pentru cteva clipe, de comportamentul ei teatral sau mani- Pulant.

Nu Iasati sa treaca aceste momente fara a re- , , actiona. Iata ce ne spune Charles, un sef cu experienta: Cnd este vorba de anumite lucrari, Sophie este o buna colabora- toare. Ea "simte" care este climatul unei ntreprinderi pi ne poate aju- ta sa evitam unele erori. Dar eu mi-am pus la punct o tactica.

Atunci cnd mi se pare ca vorbe? De trei luni aplic aceasta metoda? Sa va pregatiti sa treceti de la statutul unui erou la cel al unui infam, si invers Personalitatile histrionice au tendinta de a idealiza ori de I I a desconsidera persoanele din anturajul lor. De ce? Pentru ca poate cauta emotii intense, emotii pe care efectiv nu le pot con- trola. E ca atunci cnd ne? Mult mai rar vedem oameni amuzndu-se pe sea- ::naparanoicilor.

Sa va lasati impresionati de tentativele de seductie Personalitatea histrionica este gata de orice pentru a va capta atentia. Va avea, deci, tendinta de a sexualiza relatia, chiar ntr-un context profesional. Vestimentatia discret provo- catoare, sursul fermecator? Dar nu mica le va fi sur- priza cnd vor ncerca sa se apropie, caci vor vedea ca perso- nalitatea histrionica i respinge cu un aer surprins, indignat chiar.

Caci ei nu pricepusera ca toata aceasta parada de farme- ce avusese un unic tel: acela de a atrage atentia, de a vraji, dar fara intentia vreunei relatii intime. Deseori, femeile histrioni- ce sunt luate drept "cochete".

Puiu Codreanu - Ma vorbesc dusmanii mei; Manele noi; 28 Oct ; 7. Download, descarca, gratis, , hotfiles , mp3 , free , zippy ,youtube , file share , fisierulmeu , versuri , lyrics , song, asculta, online , muzica. Puiu Codreanu — Nu-i nici o sara mai frumoasa ca sara de Craciun.

Mp3 puiu codreanu album download fisierul meu Puiu codreanu album free gratis colinde. Slide background. Fisier Downloadat De: ori. Puiu Codreanu - Sfanta-i Sara de Craciun Descarca acum gratis colinde de craciun free download numai pe VitanCLub. Free angela rusu asa este viata free angela rusu album free angela rusu toate.

Free angela rusu trec anii mei fisierul meu angela rusu muzica muzica angela. Petrecere colinde de craciun albume fuego de la soul ring ring ring. Poti prelua fisierele pe site-ul sau blog-ul tau.. Puiu Codreanu-Colaj Colinde.

Ioana Pricop - Pe un deal cu piatra mare album Floare alba de malin Fileshare ghita munteanu colinde album grasu xxl elegant free grasu xxl. Fike Corporation, Blue. January 13, Free am so hood chriss te astept mereu fisierul meu armele pregatite mereu.

Album colinde puiu codreanu. Andreea Online 21 ani 3 km distanta. Nikolle Online 28 ani 12 km distanta. Sandra Online 36 ani 14 km distanta.

Catalina Online 20 ani 10 km distanta. Andrada Online 19 ani 2 km distanta. Diana Online 27 ani 14 km distanta. Marya Online 28 ani 9 km distanta. Mihaela Online 28 ani 9 km distanta. Annatha Online 36 ani 12 km distanta. Georgiana Online 35 ani 13 km distanta. Andra Online 22 ani 13 km distanta.

Anamaria Online 35 ani 7 km distanta. Amii Online 33 ani 1 km distanta. Lisa Online 36 ani 11 km distanta. Elena Online 34 ani 5 km distanta. Ella Online 28 ani 6 km distanta. Kary Online 34 ani 12 km distanta. Alexia Online 24 ani 1 km distanta. Cristina Online 36 ani 12 km distanta. Anna Online 22 ani 3 km distanta. Ana Online 19 ani 9 km distanta. Can't add a second time. Delete Set? Do you really want to delete this set? Share Set. Do you want to share a copy of the set, or a live set which only you can make changes to and will automatically update for everyone when you make changes if connected to the internet?

Share Live Set. Share Copy. Rename Set. Song list Song list Sets Settings. Set List Share. Te-astept, Isuse, privind spre ceruri Sa vad daca nu vii; In orice seara, eu Te chem iara, Pentru-a ma pregati.

Switch Songs. My Favourite Rating. File successfully downloaded. There was an error downloading this file. Copy Song. Format: Chords Opensong. Correct Song. Please correct the song below, or add one you have written yourself and then click the 'Upload' button. If you have MP3s, please email them to contact worshipleaderapp.



0コメント

  • 1000 / 1000